Sweden

Framtida jobb hos oss

Världskända hissar 

Alimak som är beläget i Skellefteå, startades 1948. Företaget är idag världens ledande tillverkare av kuggstångsdrivna hissar. Alimak har cirka 375 anställda och ingår i Alimak Group.

I referenslistan över hiss-installationer vimlar det av kända objekt, till exempel Frihetsgudinnan i New York, Eiffeltornet i Paris, vid Döda havet i Jordanien, vid Amazonfloden i Brasilien och forskningsstationen Halley i Antarktis. Ett av våra färskaste projekt, är Canary Wharf i London där ett stort antal Alimak bygghissar används. Alimaks hissar finns även på de flesta av världens oljeriggar samt på de flesta containerkranarna i världens hamnar.

 

Verksamheten i Skellefteå 

Fabriken i Skellefteå är, med en verkstadsyta på 27 000 kvadratmeter och produktion med hög automation, en av världens största produktionsenheter av kuggstångsdrivna hissar. Här finns bland annat komponentsvetsning, CNC-styrda maskiner och kantpressar, laserskärmaskiner, svetsrobotar och robotar med visionssystem.

Våra anställda är oerhört viktiga för oss och genomgår kontinuerliga utbildningar inom säkerhet, teknik och underhåll. Alimak satsar på sina personal och är väl medvetna om att dagens unga talanger är de som kommer göra företaget framgångsrikt i framtiden.

 

Framtida jobb hos oss

Inom företaget finns de flesta yrken som normalt finns på ett större verkstadsföretag. Vi rekryterar kontinuerligt medarbetare inom olika personalkategorier. Kanske ditt framtida yrkesval finns hos oss.

 

jobb

Om du är nyfiken på hissbranschen så är Alimak rätt plats för dig!

 

Kontakt

Kontakta oss gärna så berättar vi mer:  

 

Om Skellefteå

Skellefteå är Norrlands och Sveriges till ytan största kustkommun och en plats med ovanligt bra förutsättningar för att väcka nya tankar, förverkliga drömmar och välja sin egen väg. Med omväxlande årstider, rika naturtillgångar, korta avstånd och en starkt rotad kultur av kreativitet, entreprenörskap och jämlika möten skapar vi tid och utrymme att växa genom det kanske allra mest värdefulla: våra egna och varandras idéer.

Framtida jobb - Världskända hissar

Nära dig

Vi finns representerade på sex kontinenter och våra sälj-, service- och uthyrningsföretag stödjer våra kunder genom ett stort sortiment av oöverträffade och starkt efterfrågade produkter och tjänster.