Sweden

Kemi

Problem med vertikala transporter inom den kemiska industrin är inget problem för Alimak som levererar de mest tillförlitliga och kraftfulla kuggstångshissarna i branschen. Lösningarna är noggrant konstruerade och tillverkade för kemiindustrin, de tar hänsyn till den ojämna driftsbelastningen inom branschen och innefattar även service samt en komplett uppsättning reservdelar med hög kvalitet.

Ett exempel är de fem Alimak-hissar som är i drift vid den arabiska anläggningen för framställning av kaliumkarbonat på stranden av Döda Havet i Jordanien. Detta är en extremt ogästvänlig miljö som ställer höga krav på hissarnas hållbarhet och tillförlitlighet. Alimak-hissar har installerats vid avvattningsanläggningen, siktningen, kompakteringen, produktcentrifugen och carnallitprocessen.

Ett annat exempel är Dormagen-anläggningen hos Bayer AG, Tyskland, som är en av världens största kemikoncerner. Bayer köpte sin första kuggstångshiss för närmare 50 år sedan, för en permanent installation på en skorsten vid huvudfabriken i Leverkusen. Sedan dess har Alimak levererat ett antal permanenta hissar till företaget som driver totalt fem anläggningar i Tyskland.

Alimak erbjuder även support vid byggandet av kemiska anläggningar genom tillfälliga vertikala transportsystem.

Kemi

Lönsamhet för kunden

I en värld där ”tid är pengar” ser vi till att kunderna kan transportera manskap och material högre, snabbare och säkrare än någonsin tidigare.